Belgisch kampioen Merlier de snelste aan het Atomium

Belgisch kampioen Merlier de snelste aan het Atomium

Road  30/08/2020

Na een zonnige start in het Jubelpark volgde een kletsnatte finale met de onvermijdelijke massasprint op het Belgiëplein. Daarin was Belgisch kampioen Merlier duidelijk de sterkste. Hij haalde het voor Ballerini en Bouhanni.

Net als de voorbije jaren ging de Brussels Cycling Classic in het prachtige decor van het Jubelpark van start. In de zon en onder een blauwe hemel konden 5 renners al na amper 4 km wedstrijd de vroege vlucht opzetten: J. Duval (AG2R La Mondiale), J. Sütterlin (Team Sunweb), L. Vliegen (Circus – Wanty Gobert), C. Beullens (Sport Vlaanderen – Baloise) en J.W. Van Schip (BEAT Cycling Club). Het peloton liet vrij snel begaan, één renner daarentegen ging alleen in de tegenaanval en kon uiteindelijk vooraan aansluiten: J. Van Den Brande (Tarteletto – Isorex). Een kopgroep van 6 renners kleurde dus de eerste wedstrijduren.

In het peloton bleef het lange tijd rustig. De kopgroep kon een maximale voorsprong van zo’n 5 minuten bij elkaar fietsen. De situatie bleef muurvast zitten en de voorsprong slonk mondjesmaat. De hellingen in grondgebied Beersel zorgden voor actie, want zowel op de Alsemberg als op de Menisberg probeerden renners uit het peloton weg te springen. De tegenaanvallen droegen nooit ver en het peloton haalde op zo’n 20 km van de streep ook de kopgroep weer bij.

(lees verder onder de foto)

©Photonews
©Photonews

Op de laatste helling van de dag, de Keperenberg, volgde nog een ultieme aanvalspoging: J. Philipsen (UAE Team Emirates), A. De Gendt (Circus – Wanty Gobert) en I. Van Wilder (Team Sunweb) konden een kleine voorsprong bij elkaar fietsen, maar in het peloton liet Deceuninck – Quick-Step niet begaan. Op 8 km van de streep was het verhaal van de laatste aanvallers uit en maakte het peloton zich stilaan klaar voor de massasprint.

In de gietende regen sprintte Belgisch kampioen Tim Merlier (Alpecin – Fenix) naar de eerste plaats. Merlier was sneller dan Davide Ballerini (Deceuninck – Quick-Step) en Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic).

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Lees meer | Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Lees meer | Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic
Lees meer | Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic