Elite Mannen toerisme

© visit.brussels - Jean-Paul Remy
© visit.brussels - Jean-Paul Remy

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Welkom in Brussel, de hoofdstad van het koninkrijk België en van Europa. Dit is het hart van de Europese Unie. Je bent er op minder dan twee uren treinreizen van Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen. Valt het je ook op dat je hier zoveel talen hoort? Dat is niet toevallig. Want hier ben je in de meest kosmopolitische stad van Europa. Een stad die leeft op elk moment van de dag. Hier kan je jaarlijks naar meer dan 23.000 culturele evenementen.  

En toch is Brussel een stad op mensenmaat. Een compacte stad waar je je makkelijk te voet, met de fiets, de bus, de tram of de metro verplaatst. Maak zeker kennis met de Brusselaars. Je zal merken dat het sympathieke en gastvrije mensen zijn. Een tikkeltje atypisch misschien. Maar Brussel is dan ook de hoofdstad van het surrealisme, het stripverhaal, de art nouveau, de chocolade en het bier.   

Ga op ontdekking. Van het mooiste plein van de wereld naar de duizenden verborgen plekken. En vergeet niet lekker te eten. Want dat behoort nu eenmaal tot de tradities hier. Wist je dat de helft van Brussel groen is? Dat het leven hier goedkoper is dan in de meeste andere hoofdsteden? Je zal het snel merken. Want Brussel is een stad waar iedereen zich thuis voelt.