Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic

Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic

Road  01/06/2023

Op zondag 4 juni is de Brussels Cycling Classic alweer toe aan z’n 113e editie. Aan de start in het prachtige Jubelpark krijgen we volgens de voorlopige deelnemerslijst een mix van topsprinters, onder wie Tim Merlier en Jordi Meeus, en meer klassieke renners als Biniam Girmay en Dries De Bondt. Wie zegeviert een jaar na Taco van der Hoorn op de Houba de Strooperlaan, in de schaduw van het Atomium?

In 2022 schreef Taco van der Hoorn vanuit de ontsnapping een uitgeregende editie van de Brussels Cycling Classic op zijn naam. Kopman met dienst in zijn Intermarché – Circus – Wanty ploeg dit jaar is zonder twijfel Biniam Girmay. De Eritreeër heeft zelf een sterke sprint in de benen, maar kan het de rasspurters ook knap lastig maken bij de dubbele passage over Muur van Geraardsbergen, Bosberg en Congoberg.  

Bij die snelle mannen is het dan vooral uitkijken naar Tim Merlier. De Belgische kampioen verdedigt eind deze maand zijn titel op het BK in Izegem en zal dus maar wat graag die driekleur nog wat extra glans geven. De kopman van Soudal Quick-Step kan bovendien voor de tweede keer z'n naam aan de erelijst toevoegen. Hij won de wedstrijd in 2020, maar toen nog zonder de lus in en rond Geraardsbergen in het parcours.

Als het tot een sprint komt, wordt Jordi Meeus misschien wel één van Merliers grootste uitdagers. De Limburger van BORA – hansgrohe toonde zich onlangs nog de snelste in het Circuit de Wallonie en zal zich in aanloop naar het BK al eens willen meten met de man die hem vorig jaar in Middelkerke klopte. Ook Arnaud Démare (Groupama-FDJ) tekent present. De Fransman won de Brussels Cycling Classic in 2017. Verder wordt het onder meer ook uitkijken naar Bryan Coquard (Cofidis), David Dekker (Team Arkea-Samsic) en Giacomo Nizzolo (Israel – Premier Tech).

Wie baat heeft bij een lastige finale is Alpecin-Deceuninck. Kopman op de voorlopige deelnemerslijst is Dries De Bondt. De voormalig Belgisch kampioen was recent nog de beste in de Antwerp Port Epic. Ook TotalEnergies rekent op klassieke renners. De Franse formatie zakt met Dries Van Gestel en Anthony Turgis naar Brussel af. Ontdek de voorlopige deelnemerslijst hier.

Wie op zondag 4 juni de opvolger van Taco van der Hoorn wordt, komen we rond de klok van 15.15u te weten.

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Lees meer | Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Lees meer | Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Vlot naar de Brussels Cycling Classic
Lees meer | Vlot naar de Brussels Cycling Classic