Evenepoel soleert naar de zege in Brussel

Evenepoel soleert naar de zege in Brussel

Road  28/08/2021

De grote favoriet aan de start in het Jubelpark was Remco Evenepoel. Als thuisrijder kent hij de streek als z’n broekzak en die troefkaart speelt hij al uit op meer dan 80 km van de streep. Een elitegroep duikt de finale in, maar Evenepoel zet de kers op de taart met nog 11 km te gaan. Hij haalt het voor Aimé De Gendt en Tosh Van der Sande.

Na 12 km was de vroege vlucht een feit. Peyskens (Bingoal Pauwels Sauces WB), De Vylder (Sport Vlaanderen – Baloise), Traeen (Uno-X Pro Cycling Team), Van Empel (Vini Zabu’), Hesters (Beat Cycling), Scott (Canyon DHB Sungod) en Marchand (Tarteletto – Isorex) fietsten een maximale voorsprong van 2’27” bij elkaar.

Nieuw dit jaar was een dubbele passage op de Muur, Bosberg en Congoberg in regio Geraardsbergen. Al bij de eerste doortocht brak de wedstrijd open. Na een versnelling van onder andere Campenaerts en Evenepoel op de Muur reed een elitegroepje naar de laatste overblijvers van de vroege vlucht. Bij het ingaan van de tweede ronde in Geraardsbergen hadden we een kopgroep met: Evenepoel (Deceuninck – Quick-Step), De Gendt (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux), Gilbert en Van der Sande (Lotto Soudal), Campenaerts (Team Qhubeka Nexthash), Hirschi en McNulty (UAE Team Emirates), De Vylder (Bingoal Pauwels Sauces WB) en Traeen (Uno-X Pro Cycling Team).

(lees verder onder de foto)

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel

Bij de tweede passage op de Muur was het Gilbert die ging versnellen. Ook Campenaerts trok door richting de kapel. Voor vroege vluchters Traeen en De Vylder ging het te snel, zij moesten de rol lossen. Een elitegroepje met 7 renners trok naar de 2e beklimming van de Bosberg en Congoberg, maar aanvallen kregen we daar niet.

Met een voorsprong van 1’40” begonnen de leiders aan de laatste 40 km richting de Houba de Strooperlaan in hartje Brussel. Daarin wachtten nog 2 kasseistroken en helling nummer 9, de Heiligekruiswegstraat. Onderweg naar die laatste hindernissen van de dag, probeerden Evenepoel en Campenaerts de kopgroep uit elkaar te rijden, maar dat lukte niet.

Op 11 km te gaan was het Evenepoel die een beslissende aanval plaatste. Hij liet De Gendt achter en pakte z’n tweede zege in slechts enkele dagen tijd. Na een overwinning in de Vlaamse Druivenkoers Overijse was Evenepoel nu ook de beste in de Brussels Cycling Classic. De derde plaats op de Houba de Strooperlaan was voor Van der Sande.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Lees meer | Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Lees meer | Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic
Lees meer | Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic