Brussels Cycling Classic verwelkomt dubbele passage Muur en Bosberg

Brussels Cycling Classic verwelkomt dubbele passage Muur en Bosberg

Road  22/07/2021

Op zaterdag 28 augustus staat een nieuwe editie van de Brussels Cycling Classics op de kalender. De start zal ook dit jaar in het prachtige Jubelpark middenin de hoofdstad gegeven worden. De finish keert terug naar de Houba de Strooperlaan. Wél nieuw is de uitstap naar Geraardsbergen voor een dubbele passage op Muur-Kapelmuur, Bosberg en Congoberg.

Het Jubelpark blijft één van de mooiste plekken in Brussel, en bij uitbreiding het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en dus zal de wedstrijd er op 28 augustus opnieuw op gang gevlagd worden. Om 10u10 vertrekt het peloton op zoek naar een opvolger voor Tim Merlier. Die opvolger voorspellen wordt dit jaar extra moeilijk aangezien het parcours een stevige facelift ondergaat.

“We kijken uit naar de komst van stad Geraardsbergen en de Muur in het verhaal van de Brussels Cycling Classic”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “We hebben bewust gekozen voor spektakel in en rond Geraardsbergen tijdens de finale. Met een dubbele passage op Muur-Kapelmuur, Bosberg en Congoberg krijgen we misschien een totaal andere Brussels Cycling Classic dan we de voorbije jaren gewoon waren.”

Ook in Geraardsbergen blikt men tevreden vooruit naar 28 augustus. Burgemeester van Geraardsbergen, Guido De Padt: “Met een dubbele passage in Geraardsbergen en de laatste klim op amper 50 km van de finish wordt De Muur ongetwijfeld scherprechter in deze hertekende finale. Natuurlijk zijn we blij met deze passage. Maar we moeten ook eerlijk zijn, wie koers zegt, zegt De Muur. Het is een win-win voor alle partijen. Een passage betekent promotie voor onze mooie stad, maar omgekeerd zorgt onze iconische Muur voor spektakel en spanning. En ook in het najaar willen we mooie wielerwedstrijden in Geraardsbergen. Hoe meer koers, hoe liever.”

Met een dubbele passage in Geraardsbergen en de laatste klim op amper 50 km van de finish wordt De Muur ongetwijfeld scherprechter in deze hertekende finale
Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen

Met een startschot dat aan de ingang van het prachtige Jubelpark weerklinkt en een finish op de brede Houba de Strooperlaan, blijft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uiteraard nog steeds hét decor voor twee van de belangrijkste sleutelmomenten van de Brussels Cycling Classic.

“Ik ben blij dat onze regio opnieuw gastheer is van deze iconische wedstrijd, de Brussels Cycling Classics”, zegt Sven Gatz,Minister van Financiën en Begroting, bevoegd voor de promotie van Brussel. “In de nasleep van de Tour de France en aan de vooravond van de wereldkampioenschappen die dit jaar in ons land worden gehouden, zullen de grootste kampioenen aan het eind van de zomer door het hart van onze hoofdstad trekken met de overwinning als enige doel! Ik bedank de organisatoren die hard hebben gewerkt om op 28 augustus een spectaculair en sfeervol evenement neer te zetten.”

Ook Benoit Hellings, Eerste Schepen en Schepen van Sport van de stad Brussel kijkt uit naar een nieuwe editie: “Er kan weer vollen bak worden gekoerst op de Brusselse kasseien, want de Brussels Cycling Classic is back! Na een sobere editie vorig jaar, doet het me plezier een van de oudste wielerklassiekers weer in volle glorie te mogen ontvangen in onze mooie stad. We hopen op stralende zon, een spannende en veilige race en een verrassende uitslag!”

Vanuit Geraardsbergen trekt het peloton langs de Brabantsebaan en Rosweg, twee nieuwe kasseistroken, naar de laatste beklimming van de dag: de Eksterstraat op 14 km van de finish. Daarna gaat het in volle vaart richting de hoofdstad, waar de finish op de Houba de Strooperlaan wacht. Omstreeks 15u30 is de opvolger van Tim Merlier in Brussel gekend. Of we met die winnaar ook dit jaar na een massasprint kennismaken, is nog maar de vraag.

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Lees meer | Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Lees meer | Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic
Lees meer | Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic