Elite Mannen wedstrijdinfo

Official Fan Guide

Ben je op zoek naar alle praktische informatie over de Brussels Cycling Classic? Dan kan je hieronder de fanguide downloaden. Daarin kan je de timetable en wegwijzer raadplegen, maar lees je ook alles over mobiliteit en de niet te missen startpresentatie. Sta voorbereid aan de start! 

Parcours

Op zondag 2 juni gaan we op zoek naar de opvolger van Arnaud Démare in de Brussels Cycling Classic. Vanuit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wacht de renners een tocht van 218 kilometer met onderweg negen hellingen en één kasseistrook. Met de dubbele passage over Muur - Kapelmuur, Bosberg en Congoberg lijkt de streek rond Geraardsbergen en Galmaarden opnieuw cruciaal te worden. Krijgen we net als vorig jaar een sprint van een uitgedunde groep te zien?

Start: Jubelpark in Brussel - 10.00 u.
Finish: Houba de Strooperlaan in Brussel - 15.15 u.
Afstand: 218,4 km

Ontdek de timetable en wegwijzer in onze Official Fan Guide!

Deelnemers

Benieuwd wie er aan de start zal verschijnen van de Brussels Cycling Classic? Ontdek hieronder binnenkort de voorlopige deelnemerslijst!

Programma

Het Jubelpark vormt opnieuw het decor voor de start van de Brussels Cycling Classic. Voor de renners de wedstrijd op gang trappen, stellen we ze graag aan je voor tijdens de teampresentatie. De finish ligt even verderop op de Houba de Strooperlaan, in de schaduw van het Atomium. Zo ziet jouw programma in de Belgische hoofdstad eruit: 

  • 8.45 u.: Ploegenvoorstelling in het Jubelpark
  • 10.00 u.: Start van de wedstrijd in het Jubelpark
  • 15.15 u.: Vroegst voorziene aankomst op de Houba de Strooperlaan
1. Frankrijk Arnaud Démare 2. Denemarken Tobias Lund Andresen 3. België Jordi Meeus 4. Eritrea Biniam Girmay 5. België Dries Van Gestel 6. Frankrijk Clément Venturini 7. Frankrijk Matis Louvel 8. België Tom Van Asbroeck 9. België Cedric Beullens 10. Canada Derek Gee

Editie 2023

Arnaud Démare heeft de Brussels Cycling Classic voor de tweede keer op zijn naam geschreven. Op de eerste beklimming van de Muur van Geraardsbergen reed een selecte groep weg. Het peloton deed alles wat het kon, maar kon de groep niet meer inrekenen. Démare rekende in de sprint af met Tobias Lund Andresen en Jordi Meeus.

Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Road
Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Lees meer | Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic
Road
Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic
Lees meer | Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic
Vlot naar de Brussels Cycling Classic
Road
Vlot naar de Brussels Cycling Classic
Lees meer | Vlot naar de Brussels Cycling Classic
Vroege vlucht overleeft en Van der Hoorn pakt zege
Vroege vlucht overleeft en Van der Hoorn pakt zege
Lees meer | Vroege vlucht overleeft en Van der Hoorn pakt zege
#BCC24