Caleb Ewan wint uitgeregende Brussels Cycling Classic

Caleb Ewan wint uitgeregende Brussels Cycling Classic

Road  07/09/2019

De Australiër Caleb Ewan (Lotto-Soudal) heeft de Brussels Cycling Classic op zijn naam geschreven. Na een lastige wedstrijd, door de helse weersomstandigheden, sprintte een select groepje voor de overwinning. Ewan haalde het nipt voor de Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en de Belgische sprinter Jasper Philipsen (UAE Team Emirates).

Tijdens de startpresentatie in het Jubelpark was de zon nog van de partij. Heel wat topsprinters waren naar Brussel afgezakt om een gooi naar de overwinning te doen. Onder hen Pascal Ackermann, de winnaar van vorig jaar, pocketsprinter Caleb Ewan, Belgisch kampioen Tim Merlier, man in vorm Jasper Stuyven en snelle mannen Alexander Kristoff en Jasper Philipsen.De wedstrijd werd vanaf het begin hard gemaakt en al snel vormde zich een kopgroep van zo’n 7 renners. De zon had intussen plaats geruimd voor regenwolken, waardoor het een zware wedstrijd werd.

(lees verder onder de foto)

©Photonews
©Photonews

Laurens Devreese en Anthony Turgis trotseerden de regen en vonden uiteindelijk aansluiting bij de kopgroep, die intussen 10 renners telde.

In het peloton nam Deceuninck-Quick Step het initiatief en de kopgroep werd op zo’n 20 km van de finish gegrepen. De inspanningen van Deceuninck-Quick Step werden uiteindelijk niet beloond. Hun kopman Alvaro Hodeg werd in de laatste 10 km teruggeslagen door materiaalpech.

In de laatste kilometers werd het peloton uiteengeslagen en een select groepje mocht sprinten om de overwinning. Belgisch kampioen Tim Merlier zag zijn kansen in rook opgaan, toen hij bij het aangaan van de sprint uit zijn klikpedalen schoof. Het was Pascal Ackermann die vroeg aanging. Hij leek stand de houden, maar de winnaar van vorig jaar werd in de laatste meters voorbijgesneld door Caleb Ewan. Jasper Philipsen werd derde.

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Lees meer | Bekijk de Brussels Cycling Classic op deze zenders
Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Lees meer | Arnaud Démare sprint naar tweede overwinning
Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic
Lees meer | Merlier en Girmay aan de start van Brussels Cycling Classic